Nothing's Over !!.
N O T H I N G'S O V E R


Annyeonghaseyo


Nadiah Nadhirah
@kim_msl @oohsehun
all my love is for eLement ?

Twitter

Credits
Template : Arrien Inspirit
Big Help : K I M
Nice View:Google Chrome
Owner: Your Name


14th May ROSE DAY
Saturday, 14 May 2016 • 06:43 • 0 comments
Rose Day 

Hi and Assalamualaikun readers !
As you can see on my title , today is ROSE DAY . I'm so happy rn because
Hah ambik kau WM buat surprise harini , like kau tahu tak meroyan macam mana aku lepas tengok previews biwaneipo pegang rose gitu . Aku suka korea ni sebab tu lah dorang appreciate every single days yang ada . Everymonth 14th ada je day yang dorang sambut . Yang paling aku suka Black day , hahaha sebab time ni la korang ada chance nak cari boyfriend . kihkihkih .

Explainations tentang Day yang ada dekat korea 
January 14th: Diary Day / Candle Day
Blank diaries are given as gifts among couples and friends. Anniversaries, birthdays, and other special occasions are recorded into the brand new journals. 
February 14th: Valentine’s Day
Valentine’s Day is celebrated in South Korea much like it is in the West, except for one main difference: Only the women give gifts; men are off the hook in February. Disambut sama  seperti di Barat iaitu pada 14 Februari. Tapi tak silap aku la tradisi dekat Korea lain sikit sebab perempuan wajib kasi hadiah dekat namshin dorang . Tapi lelaki tak wajib kasi . Time ni la restoran penuh sebab banyak booked untuk candle light dinner la katakan.
March 14th: White Day
Hah ni lain sikit sebab ni lelaki yang kasi hadiah dekat perempuan , 
April 14th: Black Day
ni la aku cakap hari paling best sebab harini disambut oleh orang-orang yang baru clash or tak ada boyf atau girlf . kalau nak raikan benda ni korang kena order jajangmyeon dekat kedai pastu pakai baju serba hitam . Time ni la korang dapat usha orang tu single ke tak . Hahaha
May 14th: Yellow Day / Rose Day
On Yellow Day, couples dress in yellow and give each other roses. Singles that didn’t have their fill of lonely-heart noodles on Black Day have the chance to fill up on yellow curry and hope their love life will “spice up.”
June 14th: Kiss Day
Apa lagi kiss la , hang nak aku explain pa lagi . 
July 14th: Silver Day
If im not mistaken la ,couples exchange silver rings and discuss future plans of marriage.  Kalau salah sorry
August 14th: Green Day
This is a day designated for drinking soju  sejenis alcohol yang ada dekat korea.JAngan tanya aku macam mana rasa soju tu sebab aku tak pernah sentuh 
September 14th: Photo Day / Music Day
Music la pe lagi
October 14th: Wine Day
Couples drink a glass (or bottle) of wine over a romantic dinner. Singles  drink to away their sorrows. so saddd
November 14th: Movie Day
wayang la 
December 14th: Hug Day
Moh peluk ramai-ramai

Okay thats all . with that i thankyou